Over ons

 

"Als we weten hoe we moeten luisteren, spreken we altijd goed. "- Molière Franse toneelschrijver 

JOHAN VOOTS

Er zijn al aardig wat jaren verstreken sinds ik de arbeidsmarkt betrad, in die tijd heb ik ervaring opgedaan in verschillende rollen waarin ik heb gewerkt, als afhankelijke werknemer, als freelancer, het runnen van mijn eigen bedrijf (24 jaar) en als werkgever voor meer dan 100 medewerkers (12 jaar).
Deze ervaringen hebben me een brede en duidelijke visie op conflicten gegeven, aangezien ik ze zelf vanuit verschillende posities of rollen heb meegemaakt, dus ik begreep het belang van het onderhouden van goede interpersoonlijke relaties, het vinden van oplossingen in geval van conflicten met behulp van gezonde en respectvolle communicatie. Hoe hoger de kwaliteit van de communicatie, hoe meer oplossingsopties ik had. Het is tijd om mediation in mijn leven te integreren, al als werkactiviteit, waarvoor ik me heb voorbereid, gestudeerd en niet heb opgegeven totdat ik mijn inschrijving bij de MFN (Bemiddelingsfederatie Nederland) had behaald. Daarnaast ben ik als extra specialisme, uw arbeidsmediator en aangesloten bij het NMv. Het vervult mij met voldoening dat ik op basis van mijn werkervaring en gespecialiseerde studies een kwalitatieve optie voor conflictoplossing kan bieden. 

Ook ben ik als vertrouwenspersoon voor ongewenste omgangsvormen en integriteitszaken voor u en uw bedrijf inzetbaar.

Pro-Dialoog is de ruimte die ik besloot te creëren om te leiden tot deze conflictoplossingen, tot die verbeteringen in de communicatie tussen de partijen.

PATRICIA PINTO

Patricia brengt haar ervaring als advocaat en buitengerechtelijke bemiddelaar in Lima-Peru naar het Pro-Dialoog-team. Haar deelname als co-mediator naast Johan zal partijen nog meer mogelijkheden bieden om tot een oplossing te komen. De interculturele kwestie, zowel gehoord als aanwezig in verschillende domeinen: werk, sociaal, gezin, enz is een van de vele manieren van onenigheid. Elke cultuur heeft zijn eigen mentale software en het kan zo zijn dat, zelfs na veel proberen, de partijen zich niet begrepen blijven voelen, waardoor conflictoplossing wordt geblokkeerd en voorkomen. Patricia begrijpt dit heel goed, aangezien haar specialisatie voortkomt uit haar eigen ervaring, zal deze tool helpen om de kwaliteit van de communicatie tussen de partijen te verbeteren, waarbij altijd de gouden regel van mediation wordt gehandhaafd: onpartijdigheid.

ONZE MISSIE IS UW AMBITIE

Bij Pro-Dialoog is conflictbemiddeling meer dan het invullen van een simpele oplossing. Een bedrijf wordt gemaakt door de mensen die er werken. De geest van de onderneming moet gedragen worden door haar medewerkers in het gezamenlijk streven en verlangen naar kwaliteit, duurzaamheid en continuïteit.

 

Of het nu gaat om conflicten op de werkvloer, ziekteverzuim, coaching, ontslagen en reorganisaties, het gezond maken van bedrijven, dossierstructuur ontslagaanvraag of begeleiding bij ziekte- en/of inzetbaarheid bij het bedrijf, outplacement.

 

Of zakelijke geschillen over kwaliteit, betalingen, belangenverstrengeling. Of Ruzie met de overheid, problemen binnen het gezin, bij Pro Dialoog begint elk vraagstuk altijd met een uitgebreide analyse en screening van uw dossier, organisatie en haar producten of diensten of gezinssituatie. Noodzakelijk om u correct en adequaat te adviseren.

 

“De zakelijke achtergrond van mij en Patricia maakt dat onze opdrachtgevers deze integrale aanpak waarderen en ons vaak raadplegen als sparringpartner voor hun personeels-, bedrijfs-, Overheids- en of familievraagstukken. Dat maakt mijn werk nog boeiender” als Johan Voots.

 

Pro-Dialoog gelooft dat een goede balans tussen gesprekspartners en mediator optimale kwaliteit, inzet en tevredenheid oplevert. Daarom start Pro-Dialoog met een heldere brainstorm over conflict samen met u als opdrachtgever.

 

Met een realistische en professioneel volwassen uitstraling zodat we het gewenste eindresultaat of meer kunnen bereiken voor u en uw medewerkers, klanten, overheid.

VISIE 

De werkwijze en ambitie van Pro-Dialoog is mensgericht om partijen bij elkaar te brengen en dit in de juiste balans en synergie voor beide partijen door als volwaardige sparringpartner en samenwerkingspartner maatwerk te bieden aan opdrachtgevers.

 

“Dit bereiken we door het leveren van een totaalpakket aan diensten die naadloos op elkaar aansluiten, gericht op het bereiken van een (eind)oplossing die voor beide partijen acceptabel is”.

 

Het blijkt dat Pro-Dialoog als extern bureau in staat is om sneller en effectiever meerdere belangen afwegen en afwegen tegen de eerder geformuleerde doelstellingen complementair leidt dit tot beter bedrijfsconflicten-vermijdend beleid, HR-beleid en effectievere communicatie resulterend in een beter rendement, minder zakelijke geschillen, minder ziekteverzuim, tevreden medewerkers, betere relaties met de overheid en minder echtscheidingen en meer co-ouderschap met en in het belang van de gewone kinderen.

Welkom op deze site!

Introducción pro dialoog sobre nosotros.pdf

Introduction pro dialoog about us.pdf