Mediation (Bemiddeling)

 

Vandaag beweren we dat bemiddeling de beste optie is die twee partijen in conflict hebben om hun probleem op te lossen.

Door middel van goede communicatie, gemodereerd door een bemiddelaar, zijn het de partijen zelf die een bepaald probleem oplossen, of het nu gaat om familie, handel, arbeid, buurt, etc.

Het voordeel van mediation is in meerdere aspecten te zien, het is goedkoper dan een proces, het duurt minder lang dan een gerechtelijke procedure, er is een hoog percentage dat het leidt tot een gezondere relatie tussen de partijen omdat het hen de voldoening geeft van dat beiden een overeenkomst bereikten voor elk van hen, voordelig. Wat gebeurt er bijvoorbeeld niet als ze die oplossing overlaten aan het oordeel van een rechter, er is er altijd een die verliest en een ander die wint, zodra de rechterlijke grens wordt overschreden, keren interpersoonlijke relaties nooit meer terug naar hetzelfde punt.

We hebben een roeping voor hulp, empathie en kennis op het gebied van arbeids-, handels- en gezinsaangelegenheden om u te ondersteunen bij het oplossen van uw conflict.

 

Welke diensten bieden wij als gecertificeerd MfN register mediator aan?

 

Mediation 

 

  • Zakelijke Conflicten U heeft met uw klant, leverancier, debiteur, zakelijke partner in een investeringsproject of andere zakelijke connectie een geschil over prijs, kwaliteit, contractbreuk of  een ander conflict die u snel, relatief goedkoop maar goed, discreet en betrouwbaar wilt oplossen.

 

  • Arbeid gerelateerde Conflicten U heeft met uw werknemer of manager met een ondergeschikte een arbeidsconflict waar de inzet is dat arbeidsverzuim werknemers, vermijden verzuim door derden i.c.m. slechte werkklimaat/arbeidsomstandigheden, oplossen van werkweigering en opvolgen re- integratieverplichtingen door werknemer, oplossen conflict mislopen promotie en beloningsgeschillen op korte termijn met werkbare oplossingen worden geheeld.

 

  • Overheid en Bedrijven Conflicten U heeft een conflict met de overheid of uw werknemer heeft hiermee te maken en u lijdt schade voor ziekteverzuim hieraan gerelateerd. 

 

https://mfnregister.nl/content/uploads/MfN_Mediationreglement.pdf

https://mfnregister.nl/content/uploads/MfN_Toelichting_Mediationreglement_2021.pdf

https://mfnregister.nl/content/uploads/Gedragsregels-voor-de-MfN-registermediator.pdf

https://mfnregister.nl/content/uploads/Klachtenregeling_MfN-register.pdf

https://mfnregister.nl/content/uploads/Toelichting_bij_Klachtenregeling_MfN-register.pdf

Aanverwante mediation gerelateerde diensten.

 

  • Bij Medarb zijn twee of meerdere partijen bij een mediator en hebben ze uiteindelijk gezamenlijk besloten een arbiter in te schakelen om voor hen de knoop door te hakken.

 

  • Arbiter Een arbiter is degene die door twee of meerdere partijen ingeschakeld wordt om over een geschil te oordelen waar het middel van mediation reeds is ingezet en niet heeft geleid tot een oplossing.

 

  • Co-mediation Binnen onze organisatie zijn meerdere mediators van verschillende disciplines en kennisachtergronden die u bij kunnen staan in verscheidene soorten mediation zaken. Het kan echter nodig zijn dat, gelet op het conflict zelf of vanwege de complexiteit van het aantal partijen die bij het conflict betrokken zijn en belangen hebben, er twee of meerdere mediators nodig zijn. Co-mediation is erop gericht aan deze vraag te voldoen.

 

  • Deskundigenoordeel In de mediation kan een beroep worden gedaan op de deskundige inbreng van een externe derde die met zijn of haar expertise een betrouwbaar en gewichtig advies kan uitbrengen over een essentieel onderdeel in de mediation, bijvoorbeeld op gebied van fiscaliteit, arbeidsrecht, financieringsvraagstukken. Binnen onze organisatie kunnen wij u op een aantal van deze gebieden.

       Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.